Iznenađujuća prodaja tabloida "Daily News" | Ekonomist

Iznenađujuća prodaja tabloida “Daily News”

Njujorški “Daily news”, tabloid, poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan prije skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar.

To je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe. Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji “Tronk”, u čijem su vlasništvu “Los Anđeles tajms” (Los Angeles Times) i “Čikago tribjun”(Chicago Tribune), da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

“Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ‘Dejli njuza’ u porodicu “Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i donijeli prihode našim akcionarima”, rekao je Džastin Dirborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao “Tribjun pablišing” (Tribune Publishing).

Kompanija “Tronk” sa sjedištem u Čikagu objavila je u ponedjeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je “Dejli njuz” tu vijest objavio na svom sajtu.

“Dejli njuz”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodijeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izvještavanju o dešavanjima u gradu, a u posljednje vrijeme i po kritikama na račun predsjednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.


 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top