Izdato 26 licenci za sektor naftnih derivata i gasa

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) prošle godine je izdala ukupno 26 licenci za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru naftnih derivata i gasa, saopšteno je Dnevnim novinama u RAE.

Agencija je u 2018. primila ukupno 15 zahtjeva, na osnovu kojih je izdato pet licenci za trgovinu na malo naftnim derivatima i po četiri za trgovinu na malo tečnim naftnim gasom i skladištenje naftnih derivata.

– Za skladištenje tečnog naftnog gasa izdate su tri licence, a za trgovinu na veliko naftnim derivatima njih pet. Za trgovinu na veliko tečnim naftnim gasom i transport naftnih derivata transportnim sredstvima izdate su dvije, odnosno tri licence – naveli su u RAE.

Odbijena su dva zahtjeva i to za licence skladištenja naftnih derivata i operatora i distributera prirodnog gasa. RAE je, na zahtjev licenciranih subjekata, prošle godine produžila ukupno 13 i oduzela 12 licenci.

– Oduzete su tri licence za trgovinu na veliko naftnim derivatima i dvije za trgovinu na malo naftnim derivatima. Po jedna licenca oduzeta je za trgovinu na veliko i malo tečnim naftnim gasom, za skladištenje naftnih derivata i za skladištenje i distribuciju naftnih proizvoda i gasa. Ukupno tri licence su oduzete za transport naftnih derivata transportnim sredstvima  – kazali su u RAE.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top