Izdat evropski nalog za hapšenje Ivice Todorića | Ekonomist

Izdat evropski nalog za hapšenje Ivice Todorića

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je evropski nalog za hapšenje hrvatskog biznismena Ivice Todorića, osumnjičenog za pronevjeru više od milijardu kuna, oko 130 miliona eura. Iz Državnog tužilaštva Hrvatske saopšteno je da je evropski nalog za hapšenje izdat u skladu sa Zakonom o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa državama članicama Evropske unije.

Todorić je ranije saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv. Državno tužilaštvo raspisalo je prije dva dana međunarodnu potjernicu za Todorićem, koju su primili londonski Skotland jard i sve policije EU, a hrvatski mediji prenose sa se očekuje raspisivanje i crvene Interpolove potjernice.

O tome gdje se Todorić nalazi pojavile su se mnoge spekulacije, pa je tako kao moguća destinacija njegovog boravka pominjana i Švajcarska, ali se pretpostavlja da je i dalje u Londonu. Ukoliko Todorić nije na području Velike Britanije ili EU, onda će to biti pokriveno Interpolovom crvenom potjernicom.


 

Izvor: Blic

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top