Iz Amazona stiže tablet koji će koštati samo 50 USD | Ekonomist

Iz Amazona stiže tablet koji će koštati samo 50 USD

I dok se sa sjutrašnjeg Apple eventa navodno očekuje predstavljanje većeg modela iPad tableta, Amazon se očigledno vodi sasvim drugačijom filozofijom, koja bi se mogla svesti pod nazivom – manje je više.

Kako piše The Wall Street Journal , prema još uvijek neslužbenim informacijama koje, istina, niko iz Amazona nije niti demantovao, za “blagdansku feštu”, dakle negdje pred kraj godine, kompanija planira na tržište plasirati tablet dijagonale 6 inča po cijeni od samo – 50 američkih dolara. Trenutno najjeftiniji model među Amazonovim tabletima je Fire, koji se može nabaviti za 99 USD, ali u tom slučaju se kad je uključen “screen saver” prikazuju reklame, dok model bez reklama košta 114 USD. Zanimljivo je kako Amazon Fire tablet takođe ima ekran dijagonale 6 inča, pa će biti zanimljivo vidjeti u čemu će se razlikovati novi tablet koji bi se na tržištu trebao pojaviti za vrijeme božićno-novogodišnjih praznika.

Iako se cijena od 50 USD odnosi na američko tržište, svejedno se radi o jednom od najjeftinijih uređaja takve vrste na tržištu generalno. Amazon će uz ovaj model navodno predstaviti i dva nova, veća modela, dijagonale ekrana 8 odnosno 10 inča. Da Amazon misli ozbiljno kazuju i najave WSJ-a prema kojima su u pripremi “Kabinet” – računar za kuhinju kojim će se upravljati glasom – zatim 3D tablet kojem za prikaz trodimenzionalnih sadržaja nisu potrebne posebne naočare… Kao i svake godine, vrijeme blagdana je postalo i vrijeme kupovnog ludila, stoga je sasvim logično za očekivati da su predviđanja WSJ-a tačna i da će Amazon upravo u to vrijeme predstaviti svoje nove proizvode i uređaje.

Izvor:zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top