IVANOVIĆ: U avgustu poziv za kredite Abu Dabi fonda

Javni poziv za kreditiranje poljoprivrede u saradnji sa Abu Dabi razvojnim fondom biće objavljen u avgustu – najavio je u intervjuu za Pobjedu ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja dr Petar Ivanović

“Poziv će biti stalno otvoren. Već je pripremljen, kao što su pripremljeni i operativni priručnik i procedure za realizaciju ovog kredita. U osnovi, model je sličan modelu MIDAS i IPARD-like, s tim što je fokus na veće projekte. Manji projekti finansiraće se sredstvima IPARD, koja su takođe obezbijeđena”, kaže Ivanović.  Ministar smatra da su promjene, za vrijeme njegovog mandata, u crnogorskoj poljoprivredi evidentne.„Otvoreno je preko 2.500 novih radnih mjesta. U prvom kvartalu ove godine zabilježen je najveći broj radno angažovanih u poljoprivredi u posljednja 24 kvartala. Doprinijeli smo poboljšanju kvaliteta života u ruralnom području, prije svega kroz izgradnju velikog broja seoskih vodovoda i akumulacija. Isplaćene su sve naslijeđene obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima. Sve subvencije isplaćuju se na vrijeme. Povećani su primarna proizvodnja i prerada. Uvećane su površine pod zasadima i stočni fond. Završili smo veliki dio posla u ispunjavanju mjerila u poglavljima 11, 12 i 13. Obezbijedili smo preko 100 miliona eura novca za investicije u poljoprivredi. Uspostavili smo odličnu međunarodnu saradnju… Ali, sve što sam nabrojao znači da ljestvicu treba da podignemo na sljede- ći nivo. Bez toga nema napretka. Kod realista se ne rađa vjera usljed čuda, nego čudo usljed vjere. Vjerujem da možemo brže i hrabrije prihvatati nove izazove i mijenjati sebe i svijest o našim mogućnostima“, naveo je Ivanović.

Izvor portal analitika

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top