Ivanović: Sa Slovencima možemo sarađivati u poljoprivredi i šumarstvu | Ekonomist

Ivanović: Sa Slovencima možemo sarađivati u poljoprivredi i šumarstvu

Poljoprivreda, ruralni razvoj, šumarstvo i drvoprerada su oblasti u kojima ima dosta prosttora za unaprijeđenje saradnje između Crne Gore i Slovenije, ocijenio je crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović nakon sastanka sa slovenačkim ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Dejanom Židanom.

„Tu ima puno prostora koji treba iskoristiti i ukoliko poguramo poljoprivrednike iz tih sektora, postoji mogućnost za jačanje saradnje između dvije države“, rekao je on.

Ivanović je saopštio da Crna Gora ima dobru saradnju sa Slovenijom u oblasti poljoprivrede, kao i da je do sada razvijeno niz programa koji su bili usmjereni na razvoj pojedinih sektora i izradu dokumenata značajnih za napredak koji Crna Gora ostvaruje u oblasti poljoprivrede, prenosi MINA-business.

„Razgovarali smo o iskustvima koje Slovenija ima u oblasti šumarstva i koja mogu biti veoma značajna za promjene koje tek treba da uslijede u Crnoj Gori, a na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima jačanja saradnje u oblasti istraživanja, obrazovanja i povezivanje nauke i poljoprivrede. Slovenija je nekoliko koraka ispred Crne Gore i tu možemo koristiti njihova iskustva“, rekao je Ivanović.

Kako je kazao Židan, slovenačka privredna delagacija je došla u Crnu Goru kako bi razmotrila mogućnosti za investiranje i poboljšanje ekonomske saradnje, navodeći da je Slovenija raspoložena da pomogne Crnoj Gori kada je u pitanju proces pristupa Evropskoj uniji.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top