Italijani jedini ponuđači za žičaru | Ekonomist

Italijani jedini ponuđači za žičaru

Italijanska firma Impresa Pizzarotti & C. SpA proglašena je za jedinog kvalifikovanog ponuđača za gradnju i upravljanje žičarom od Kotora do Cetinja preko Nacionalnog parka Lovćen.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je objavilo javni oglas za pretkvalifikaciju 31. jula, a rok za dostavljanje prijava bio je 16. oktobar, pišu Vijesti.

Na tenderu za pretkvalifikaciju učesnici dokazuju svoje reference, a za one koji se kvalifikuju raspisuje se pravi finalni tender za predviđeni posao.

U slučaju jednog ponuđača tender se može poništiti, ali i posao direktno dogovoriti.

O tome Ministarstvo odlučuje narednih dana.

Firma iz Italije, sa sjedištem u Parmi, kako stoji na sajtu kompanije, postoji već 100 godina. Ima ekspoziture širom svijeta i bavi se građevinskim radovima za termo i nuklearne elektrane, izgradnjom autoputeva i putne infrastrukture, civilnih i vojnih aerodroma, sistema navodnjavanja i hidrauličnog uređenja, brana, industrijske infrastructure.

Između ostalog, gradili su dio aerodroma Šarl de Gol i dio Diznijevog parka u Parizu, zgrade bolnica u Parmi i Pistoji, autoput u Rumuniji, Bergamu i Sirakuzi.

Projekat žičare će se realizovati po modelu DBFOT (projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj i prenesi). Cjelokupna ruta biće podijeljena u tri dionice, sa četiri stanice – Dub, Kuk, Ivanova Korita i Cetinje. Ukupna dužina žičare iznosiće oko 15 kilometara.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top