Italijani će dobiti 250 miliona u sedam rata

Vlada neće prekoračiti krajnji rok za isplatu prve rate italijanskoj kompaniji A2A za akcije u Elektroprivredi (EPCG), saopštili su iz Ministarstva ekonomije.

Iz tog Vladinog resora su podsjetili da je krajnji rok za isplatu najmanje sedmine ugovorenog iznosa od 250 miliona eura, maj naredne godine.

“Osnovni model plaćanja akcija predviđen je ugovorom sa A2A – isplata 250 miliona eura u sedam jednakih rata. Ugovor dozvoljava i nekoliko podvarijanti, ali konačna odluka o eventualnoj njihovoj primjeni nije donesena”, rekli su iz Ministarstva Vijestima, odgovarajući na pitanje da li je donijeta odluka o tome kako će država platiti Italijaima 41,7 odsto udjela u EPCG i da li Vlada planira da akcije plati odjednom uz diskont.

Iz Ministarstva su naveli da će Vlada u nastojanju da odabere optimalan model, razmatrati sve raspoložive opcije do krajnjeg roka.

“Nesumnjivo je da će način isplate akcija A2A biti u potpunosti zasnovan na zakonu i poštovanju volje dvije strane utvrđene ugovorom iz avgusta prošle godine”, kazali su iz Ministarstva.

Menadžment A2A aktivirao je izlaznu “put” opciju, odnosno ponudio Vladi otkup njihovih 41,7 odsto dionica za 250 miliona EUR, uz otplatu na sedam godina.


 

Izvor: RTCG/Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top