Istraživanje: Instagram je jedna od najopasnijih društvenih mreža za djecu

Pedofili sve više koriste društvene mreže, posebno Instagram kako bi namamili djecu, stoji u studiji Udruženja za zaštitu djece od nasilja.Policija u Engleskoj i Velsu je tokom polugodišnjeg perioda zabilježila 1.944 incidenata sa seksualnom konotacijom u koje su bila uključena djeca.

Za ovakvu vrstu komunikacije s djecom najviše je korišćen Instagram 32% (zabilježeno je 1.317 slučajeva), Fejsbuk 23% i Snepčet 14%.

Fejsbuk i Instagram se žestoko bore protiv toga. U aprilu prije dvije godine, odlučeno je da se ovakva vrsta komunikacije kažnjava.

Godinu i po dana nakon donošenja odluke, zabiljženo je pet hiljada ovakvih prestupa, ali u Udruženju kažu da ova brojka ne oslikava pravo stanje stvari.

Policijski izvještaji govore da sedam od 10 žrtava su djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina. Svaka peta djevojčica je starosti ispod 11 godina, a najmlađa žrtva imala je samo pet godina.

Udruženje koje se bavi zaštitom djece od nasilja zahteva da novi zakoni nateraju društvene mreže da zaštite djecu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top