Istorijski rekord za Apple

Kompanija Apple je u prvoj nedjelji januara zabilježila novi svjetski rekord, kada su korisnici potrošili oko pola milijarde dolara na kupovinu aplikacija ili dodataka za operativni sistem iOS.

Ne ulazeći dublje u detalje, firma je navela da je za doček Nove godine bio istorijski dan za prodaju u njegovoj prodavnici aplikacija App store.

App store ima više od 1,4 miliona aplikacija za uređaje iPhone, iPad i iPod touch među kojima je više od 750 hiljada optimizovano za iPad.

U prošloj godini, programeri su zaradili više od deset milijardi dolara, zahvaljujući prodavnici App store, sa prodajom koja je povećana 50 odsto za godinu.

Apple zarađuje 30 odsto prihoda od prodaje aplikacija, a od toga 70 odsto potiče od programera van SAD kojima je kompanija povećala godišnje troškove učlanjenja. Kompanija trenutno ima 380 hiljada učlanjenih.

 

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top