Istekao rok za dokapitalizaciju Atlas banke, nema zainteresovanih akcionara | Ekonomist

Istekao rok za dokapitalizaciju Atlas banke, nema zainteresovanih akcionara

Istekao je rok za dokapitalizaciju Atlas banke, a niko od postojećih akcionara se nije prijavio, pa su se stekli uslovi da se banka ponudi kupcima koji nijesu akcionari.

– Imajući u vidu da do danas nije izvršen upis i uplata emitovanih akcija od strane postojećih akcionara u postupku dokapitalizacije Atlas banke AD Podgorica u privremenoj upravi, stekli su se uslovi da privremeni upravnik ove banke obavijesti Komisiju za tržište kapitala o ishodu emisije akcije banke, radi dobijanja rješenja o neuspješnosti emisije – saopšteno je iz Centralne banke.

Nakon toga, kako je objašnjeno, privremeni upravnik dostaviće Komisiji zahtjev za odobravanje prospekta radi javne ponude, odnosno prodaje akcija Atlas banke AD Podgorica licima koja nijesu postojeći akcionari banke.

Privremena uprava Atlas banke donijela je 18. januara odluku o zatvorenoj dokapitalizaciji Atlas banke od 22 miliona eura

U odluci o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine navodi se da će biti emitovano 88,71 hiljada običnih akcija nominalne vrijednosti 248 eura.

Centralna banka je 7. decembra uvela privremenu upravu Atlas i Invest banku Montenegro (IBM), u koju je kasnije uveden stečaj.

U međuvremenu se objema bankama bavi tužilaštvo zbog sumnje u pranje novca.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top