Ispitati ugovor za kredit Montenegro Airlines-u | Ekonomist

Ispitati ugovor za kredit Montenegro Airlines-u

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, pozvao je Specijalno državno tužilaštva da ispita ugovore kojima Aerodromi Crne Gore garantuju Montenegro Airlines-u kredit kod banke u iznosu od 2,3 miliona eura, javila je TVCG.

Na konferenciji za novinare, Konjević je ustvrdio da je riječ o nezakonitom poslu koji je sklopljen na štetu građana.

On je istakao da su državna preduzeća, prema ranijoj odluci Vlade, obavezna da 70 odsto profita uplaćuju u budžet ali da to u ovom slučaju nije urađeno već je taj novac iskorišćen kao nova nezakonita pomoć Montenegro Airlines-u koji Aerodromima već duguje 24 miliona a državi 16 miliona eura.

Ugovor o kreditu s Hipotekarnom bankom

“Zamislite kompaniju koja 2,3 miliona eura svog novca daje kao garanciju za kredit drugoj firmi koja joj već duguje 24 miliona eura, koja je uz to već godinama posluje negativno i koja nema nikakve šanse da vrati taj kredit. Pritom Aerodromi ovo potpisuju ne tražeći nikakvu garanciju za sebe. Radi se o štetnom i nezakonitom poslu i zloupotrebi u privrednom poslovanju, zbog čega pozivam tužilaštvo da izuzme ugovore o kolateralu i kreditu kao i informaciju sa sjednice Vlade i otvori izviđaj o ovom slučaju”, kazao je Konjević navodeći da će kopije ugovora koje je dobio poslati Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Saglasnost Vlade na korišćenje profita Aerodroma kao kolaterala za kredit

Konjević je saopštio i da je ministar saobraćaja, Osman Nurković, očigledno zaboravio šta je interes građana Crne Gore, kada je zastupao ovakav predlog na sjednici Vlade.


 

Izvor: RTCG

Komentariši

Top