IRF plasirao preko 130 miliona eura

Za osam mjeseci ove godine Investiciono razvojni fond (IRF) odobrio je 130,4 miliona eura kredita što je 18% više nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupno 130,4 miliona, 92,1 milion eura odnosi se na dugoročne kredite a ostalih 38,3 miliona eura na kratkoročne.

Po osnovu kreditnih linija za podršku preduzetništva, za 8 mjeseci ove godine, kako su kazali, odobreno je 9,3 miliona eura što je 93% više nego tokom istog perioda prošle godine.

U opštine na sjeveru i one sa indeksom razvijenosti ispod prosjeka plasirano je 45,8 milion eura, što je za 13% više u odnosu isti period prethodne godine.

“Naviše zastupljena djelatnost na sjeveru Crne Gore i u opštinama razvijenosti ispod državnog prosjeka je proizvodnja, koja zajedno sa poljoprivredom i proizvodnjom hrane čini 44% ukupnih investicija u tu oblast, dok na jugu Crne Gore 82% investicija se odnosi na turizam i ugostiteljstvo”, navode iz IRF-a.

Podsjećaju da su proizvodi i usluge oko trideset crnogorskih uspješnih preduzeća iz različitih sektora poslovanja predstavljeno na ovogodišnjem 51. Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju – MOS 2018. na nacionalnom štandu Crne Gore koji su organizovali Investiciono-razvojni fond, Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top