IRF kroz 33 kredita plasira 120 miliona | Ekonomist

IRF kroz 33 kredita plasira 120 miliona

Vlada je juče na sjednici dala saglasnost na Operativni plan Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za 2017. Planom je predviđeno plasiranje 120 miliona eVra kroz 33 kreditne linije koje će, kako je saopšteno, biti usmjerene na povećanje broja zaposlenih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

U tom cilju kreiran je model za podršku posebnim ciljnim grupama, kao što su mlađi, početnici, žene, visokoškolci, poljoprivredni proizvođači, tehnološki viškovi, uz veoma povoljne kreditne uslove, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je dopunila sastav Savjeta za privatizaciju i za članove imenovala potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina i savjetnika premijera Vladimira Beratovića.

Data je saglasnost investitoru Tenth Planet Tivat za pripremne radove za turističko naselje u zahvatu lokalne studije lokacije Mrkovi Njivice u Herceg Novom.

U zahtjevu investitora istaknuto je da je u pitanju objekat od opšteg interesa i da je investitor vlasnik zemljišta na lokaciji Mrkovi Njivice na Luštici.

Navode da bi pripremne radove za turističko naselje sa četiri ili pet zvjezdica počeli po dobijanju saglasnosti. Osnivač tivatskog preduzeća Tenth Planet je holandska kompanija Cooperatieve Laxey worldwide WA. Izvršni direktor je, prema podacim iz CRPS David Murray Sawney.

Vlada je razmatrala obavještenje o nesprovođenju odluka Državne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki. Državna komisija je predložila pokretanje postupka odgovornosti prema Inženjerskoj komori zbog nesprovođenja rješenja Komisije u postupku javne nabavke organizacije seminara, okruglih stolova i skupova.

Komisija je usvojila žalbu preduzeća Congress Travel Podgorica i poništila rješenje Inženjerske komore o izboru najpovoljnije ponude i predmet vratila na ponovni postupak i zakonito odlučivanje što nije urađeno.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top