IRF i Kineska razvojna banka ugovorili kredit od 19 miliona eura | Ekonomist

IRF i Kineska razvojna banka ugovorili kredit od 19 miliona eura

U Sofiji su danas predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević i predsjednik Kineske razvojne banke, Hu Huaibang, potpisali prvi kreditni aranžman u iznosu od 19 miliona eura. Potpisivanje je uslijedilo na osnovu inicijative „16+1“, a koji se odnosi na saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Naime, danas je u glavnom gradu Bugarske održan sedmi sastanak Predsjednika Vlade NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, u okviru kojeg je održan i biznis forum.

Ovaj ugovor je prvi bilateralni finansijski ugovor na nivou razvojnih finansijsksih institucija Crne Gore i Narodne Republike Kine, a kredit je namijenjen za podršku likvidnosti malih i srednjih preduzeća. Podsjećanja radi, IRF je započeo saradnju sa Kineskom razvojnom bankom 2016. godine pridruživanjem Međubankarskoj asocijaciji Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top