iPod Pro se testira već tri godine

 Već mjesecima se nagađa kako Apple testira novi i veći iPad, koji je dobio službeno nepotvrđeni naziv iPad Pro.

Iako Apple nije službeno potvrdio niti jedan od navoda, Business Insider tvrdi da kompanija testira iPad uređaje s velikim ekranom još od 2012. godine. U to je vrijeme, tvrdi jedan anonimni izvor, veličina ekrana prototipa iznosila 12 inča.

Očekuje se da će iPad Pro imati ekran od 12,2 inča do 12,9 inča, što je znatno veće od aktuelnog 9,7 inčnog iPad Air 2 uređaja. Konteksta radi, to znači da bi iPad Pro od 12,9 inča bio gotovo iste veličine kao 13 inčni MacBook. Sigurno je, međutim, da se trenutni prototip razlikuje od onog iz 2012. godine.

Novi i veći iPad bi Appleu mogao da pomogne da poboljša prodaju tableta. Ove godine u prvom kvartalu zabilježena 30 posto lošija prodaja nego u istom razdoblju lani. Nagađa se kako bi iPad Pro mogao da ima nešto drugačiji dizajn i digitalnu olovku. Novi uređaj bi, prema nekim navodima, trebao da stigne u prodaju u oktobru ove godine.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top