iPhone 8 i u verziji sa 512 GB interne memorije | Ekonomist

iPhone 8 i u verziji sa 512 GB interne memorije

Microblogging platforma Weibo još je jednom izvor za glasine sa tržišta pametnih telefona. Leaker s korisničkim imenom GeekBar navodi glasine vezane za budući Apple-ov iPhone 8.

Navodi se kako bi iPhone 8 mogao doći u tri različite verzije koje se razlikuju po količini dostupne interne memorije, a zajednička im je količina RAM-a, 3 GB.

Korisnike kojima uvijek nedostaje slobodni gigabajt kako bi skladištili cijelu video i audio kolekciju na svojim Apple uređajima, sasvim sigurno će obradovati činjenica da iPhone 8 navodno stiže i u verziji sa 512 GB interne memorije.

Što se tiče isporuka NAND čipova spominje se da će za isporuku čipova od 512 GB biti zadužene kompanije Samsung i Hynix. Za NAND čipove za preostale verzije iPhone 8 telefona koje dolaze sa 64 odnosno 256 GB interne memorije pobrinuće se kompanije Sandisk i Toshiba.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top