iPhone 8 datum izlaska, specifikacije, cijena | Ekonomist

iPhone 8 datum izlaska, specifikacije, cijena

iPhone 8 je još uvijek mjesecima daleko, ali to nije spriječilo špekulacije i insajderske informacije o detaljima Apple-ovog novog smart telefona.

iPhone 8 kako ga neki nazivaju pod kodnim imenima kao što su iPhone Edition ili iPhone X će biti smart telefon koji će obilježiti desetu godišnjicu Apple-ove proizvodnje smart telefona, i izgleda da će biti prvi koji će debitovati sa tehnologijom bežičnog punjenja, zakrivljenog AMOLED displey-a i neobiča vertikalna zadnja kamera. Ako su glasine tačne, pored iPhone 8 modela očekuje se i izlazak modela iPhone 7S i 7S+.

Datum izlaska

Predstavljanje će najvjerovatnije biti u Septembru 2017 godine, to je datum kada je firma prvi put predstavila svoj pametni telefon.

Međutim pojedini izvještaji tvrde da novi iPhone 8 neće moći da se kupi do četvrtog kvartala uz to da će ga biti u ograničenim količinama. Napomena od analitičara Timotija Arkurija iz Cowen kompanije je dodala težinu na to da tvrdi da bi proizvodnja mogla biti odložena zbog problema sa Touch ID senzorom.

Drugi izvještaj ukazuje na iPhone 8 ne može doći do 2018 godine. Istraživanje sprovedeno od strane Deutsche Bank, koje je pokupio Business Insider, tvrdi da smartphone neće stići na policama ove godine zbog problema u lancu snadbijevača i  takozvanih tehničkih izazova.

Kako bi se stvari dodatno zamrsile, Digitimes izvještava da masovna proizvodnja iPhone 8 ide po planu i da će smart telefon biti lansiran u Oktobru ove godine.

Cijena

Ako je poput novih Apple MacBook-ova, ovogodišnji iPhone će biti skuplji od svih prethodnih izdanja, a neki tvrde da će najviše HIGH-specification modeli biti prvi iPhone modeli koji će koštati više od 1000 dolara.

Moguće specifikacije

– 5.8 inčni 2.5D OLED edge-to-edge display
– Novi dizajn sa ‘all-glass’ konstrukcijom
– Wireless punjenje
– Apple A11 chip
– Rear-facing Touch ID senzor
– iOS 11 sa poboljšanim Siri AI, P2P plaćanje
– Tehnologija skeniranja lica putem senzora
– Dvije vertikalne zadnje kamere
– Podrška za LTE brzine do 450Mbps

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top