iOS 11 neće imati podršku za 32-bitne aplikacije | Ekonomist

iOS 11 neće imati podršku za 32-bitne aplikacije

Pokretanje starijih aplikacija na iOS uređajima koji imaju instaliranu beta verziju 10.3 odvija se uz prikazivanje upozorenja da će podrška za njih uskoro prestati.

Riječ je o 32-bitnim aplikacijama kreiranim uglavnom 2013. godine ili ranije, prije nego što je nakon predstavljanja iPhonea 5S i lansiranja verzije iOS 7 omogućena podrška za 64-bitne aplikacije.

U obavještenju koje se pojavljuje korisnicima bera verzije iOS 10.3 navodi se da ovakve aplikacija neće raditi s budućim verzijama platforme, uz poruku da bi developer trebalo da je ažurira kako bi unaprijedio njenu kompatibilnost.

Plan kompanije Apple je da sa dolazećim ažuriranjem na verziju iOS 11 u potpunosti ukine podršku za 32-bitne aplikacije, navodi MacRumors.

Poruka koja se korisnicima pojavljuje prilikom pokretanja 32-bitne aplikacije se stoga odnosi na njihovo korišćenje u okviru “jedanaestice”, što znači da će sve do prelaska na nju biti moguće njigovo korišćenje.

Sa druge strane, pred developerima je zadak da do tada obnove stare aplikacije, za šta imaju skoro sedam mjeseci, nakon čega će Appleova tranzicija na 64 bita biti okončana.

U AppStoreu će, međutim, kako navodi GSM Arena, biti zadržane verzije starijih  aplikacija, budući da se očekuje da ažuriranje na iOS 11 neće biti moguće za iPhone 5 i starije uređaje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top