Investitori suzdržani pred januarski izvještaj s tržišta rada | Ekonomist

Investitori suzdržani pred januarski izvještaj s tržišta rada

Američke berze nisu zabilježile značajnije promene na jučerašnjem trgovanju, uoči današnje objave mjesečnog izvještaja sa tržišta rada.

Dow Jones je okončao trgovanje u neznatnom minusu na nivou od 19.884,9 poena – Merck je predvodio dobitnike s rastom većim od 3%, dok je UnitedHealth Group bio vodeći gubitnik. S&P 500 je blago porastao na 2.280,9 poena, uz najveći doprinos sektora nekretnina, dok su telekomunikacione akcije u prosjeku pale 1,2%. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, blago je oslabio na 5.636,2 poena.

Evropske berze zatvorile su jučerašnje trgovanje pretežno u minusu, nakon što je Bank of England zadržala kamatne stope na istom nivou, ali povećala prognozu rasta britanske ekonomije za 2017. godinu. Objave kvartalnih rezultata kompanija AstraZeneca i Novo Nordisk učinile su sektor zdravstvene zaštite najvećim gubitnikom. Njemački DAX je oslabio 0,3% na nepunih 11.628 poena, a najveći pad su zabilježili Deutsche Bank i Siemens. DB je objavio kvartalni rezultat ispod očekivanja, dok se juče bio ex-dividend dan za akcije Siemens-a. Francuski CAC je neznatno pao na 4.794,3 poena dok je britanski FTSE zabilježio rast od pola procenta na 7.140,8 poena.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top