Investiraće 290 miliona u Portonovi | Ekonomist

Investiraće 290 miliona u Portonovi

Tokom naredne godine, u projekat Portonovi, biće investirano skoro 290 miliona eura, što je približno dosadašnjim ulaganjima tokom protekle četiri godine, saopšteno je tokom susreta premijera Duška Markovića sa predstavnicima kompanije Azmont Investments.

Marković je danas primio predstavnike kompanije Azmont Investments, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Ahmetom Erentokom.

Tema sastanka bila je dalji razvoj turizma kroz obogaćivanje turističke ponude, te promocija Crne Gore i njeno brendiranje kao elitne turističke destinacije.

Erentok je Markoviću saopštio da radovi na projektu teku u skladu sa predviđenom dinamikom, navodeći da će samo tokom 2018. godine biti investirano oko 290 miliona eura, što je približno dosadašnjem ulaganju tokom protekle četiri godine.

Marković je, kako je saopšteno, Erentoka upoznao sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da naše aerorome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore.

“Premijer Duško Marković je informisao gosta o konkretnim koracima koje je Vlada već preduzela na tom planu. Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa izrazio je zadovoljstvo planom Vlade da podigne nivo aerodroma u Tivtu i Podgorici. Ahmet Erentok je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko prolaza Verige pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik”, navodi se u saopštenju Vlade.

Marković i Erentok su razgovarali i o daljim planovima ove kompanije u Crnoj Gori, posebno u kontekstu vidno poboljšane investicione klime i rejtinga naše zemlje.

“Premijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo uspješnim razvojem projekta PortoNovi reakvši da je uvjek vjerovao u taj projekat koji smatra jednom od najvažnijih investicija u našoj zemlji. Vlada Crne Gore, rekao je Premijer, u potpunosti podržava ovaj značajan razvojni projekat i spremna je da maksimalno ubrza sve procedure i na taj način dodatno doprinese bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji naših resursa.
Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović i zamjenik Izvršnog direktora Azmont Investmentsa zadžen za operacije Stevan Milić”, saopšteno je iz Vlade.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top