Investicije na Krimu

Moskva — Strani investitori su predložili oko 250 investicionih projekata koje bi mogli da realizuju na Krimu.

Među zainteresovanima su biznismeni iz Francuske, Japana i Izraela, rekao je novinarima predsjednik republike Krim Sergej Aksenov.

Strani investitori imaju želju da ulažu u sve oblasti, a prvenstveno u poljoprivredu, upravljanje čvrstim otpadom i turizamu. Ima oko 250 prijedloga koje oni razmatraju, kazao je on.

Predsjednik je dodao da ti biznismeni, među kojima su oni iz Francuske, Japana, Izraela, Turske i Kine, zbog antiruskih sankcija ne žele da objave svoja imena i nazive svojih kompanija, prenijela je agencija Ria novosti.

Aksenov je naglasio da on poštuje želju potencijalnih investitora da se ne objave njihovi planovi o ulaganju u Krim i da krimskim vlastima nije od presudnog značaja kojim putem će novac stići na Krim, a mehanizmi da se zaobiđu sankcije postoje, uvjeren je predsjednik Krima.

Krim i grad Sevastopolj koji se nalazi na Krimskom poluostrvu postali su ruski regioni pošto se u martu prošle godine više od 90 učesnika referenduma izjasnilo za ponovni ulazak u sastav Rusije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top