Investicija Rusa vrijedna 250 miliona eura: Počela gradnja rizorta kod Reževića

Izgradnja turističkog rizorta “Smokvica” kod Reževića u Budvi, vrijednog 250 miliona eura, počela je pripremnim radovima na gradnii.

Bemax će izgraditi saobraćajnicu sa pratećom infrastrukturom za 8,7 miliona eura.

Kompanije Boticelli Land Development i V.A.S. Invest, koje okupljaju ruske preduzetnike grade turistički kompleks koji se sastoji od individualnog stanovanja – luksuznih vila različitih tipologija, apartmana kao i centralnog objekta – hotela od 5 zvjezdica i marinom.

Cijeli rizort je osmišljen kao ekskluzivan, autonoman, funkcionalno nezavisan kompleks koji predstavlja novi savremeni vid turizma. Ukupna površina pod objektima je 175 000 m2.

Rizort, po ranijim najavama investitora, biće prvi na teritoriji Opštine Budva po najvećim svjetskim standardima, čime će Budvu i Crnu Goru učiniti prepoznatljivom turističkom destinacijom na mapi.

Zemljište na kojem će biti izgrađen kompleks podijeljeno je između dvije ruske kompanije. V.A.S. Invest je vlasnik 65.887 kvadrata na Smokvici. Riječ je o kompaniji koju je, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata, osnovalo pet kompanija: Leeson Overseas, Renovatio Investment Holding, Croft Properties, Comont Real Estate i OAK Estates. Drugi vlasnik je Boticelli Land Development, koju je osnovala kompanija Boticelli Corporation s Maršalskih ostrva.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top