Intervju sa Milankom Žarković i najava prvog Internacionalnog joga festa u Crnoj Gori

Milanka, da li možete reći nešto ukratko o sebi?

Osnivač sam Sportsko- rekreativnog kluba korektivne gimnastike “M&M ISKRA” u Podgorici, gdje i živim duži niz godina. Po zanimanju sam fizioterapeutski tehničar, dipl. wellness terapeut, instruktor u sportu joge i joga energo terapeut.

Šta Vas je motivisalo da osnujete Sportsko-rekreativni klub korektivne gimnastike,, M&M Iskra“?

Zdravlje ljudi je moj glavni motiv za otvaranje kluba. Ljubav prema sportu i sportskoj rekreaciji datira još od ranog djetinstva, a kao neko ko se bavi zdravljem kroz fizioterapiju, wellness i jogu veoma dobro  znam benefite sporta i sportske rekreacije. Upravo mi je cilj bio da imamo na jednom mjestu vježbanje koje će biti prilagođene svima, kako zdravima, tako i osobama sa zdravstvenim problemima. Želja mi je da pomognemo preventivno i korektivno djeci kod deformiteta kičmenog stuba, ravnih stopala, osobama sa bolnim  leđima, trudnicama da ostanu aktivne i vježbaju prilagođeno tokom trudnoće, starijim osobama da imaju zdraviju starost, kao i gimnastičarkama da bude svoje talente i razvijaju se.

Koje vrste aktivnosti i usluga nudi Vaš klub? 

U našem klubu rad je u malim grupama i individualno. Imamo sportsku, ritmičku i medicinsku gimnastiku za djecu i odrasle. Pored više vrsta gimnastike imamo i jogu namjenjenu zdravim i osobama sa zdravstvenim problemima, trudnicama, starijima, korporativnu jogu i joga energo terapiju. Takođe pored navedenog imamo  personalnu pripremu sportista, a radimo i rekreaciju u prirodi povremeno.

Ko su korisnici Vaših usluga?

Naš klub je specifičan, kako po vrsti sportske rekreacije tako i po tome što imamo korisnike svih generacija od 4 do 80 godina.

Vaš klub je dobitnik mnogih prznanja i nagrada,koji su definitvno rezultat istrajnog rada i vjere u sebe i viziju kluba. Da li nam možete reći koje nagrade i priznanja ste dobili do sada?

Mali, ali stručni tim našeg kluba je posvećeno radio u 2018. Godini uz želju da zdravlje bude našim članovima na prvom mjestu. Usmjereni i posvećeni svakom ponaosob pomjerali smo granice elastičnosti, fleksibilnosti, snage i spretnosti, a rekreacija u prirodi i duhovni rad su nas dodatno oplemenili. Učestvovali smo na takmičenjima u  Baru i Podgorici gdje smo osvojili po tri medalje u disciplinama pretklon, skok u dalj, bacanje kugle i poligon spretnosti za djecu. Takođe, učestvovali smo na festivalu zdravlja u Podgorici i osvojili zlatnu medalju na Međunarodnom festivalu jogu u Beogradu.

Na radost svih nas prepoznati smo kao društvo koje je radilo na promociji, razvoju sportske rekreacije i zdravih stilova zivota, pa nagrađeni plaketom od PODGORIČKOG SAVEZA SPORT ZA SVE i zlatnom plaketom od strane GLAVNOG GRADA – Sekretarijata  za kulturu i sport  za 2018. godinu. Nagrade su nam podstrek i obaveza da u 2019. Imamo još više različitih aktivnosti u Podgorici i šire.

Šta Vaše usluge čini drugačijim od ostalih?

Kao što sam već rekla usluge našeg kluba su drugačije od ostalih upravo zato što nam je zdravlje glavni motiv funkcionisanja i to kroz sve tri ravni  fizičku, mentalnu i duhovnu. Radimo sa zdravima, osobama sa zdravstvenim problemima i svim generacijama u prostorijama kluba kao i kroz akciju “Pješačenjem do zdravlja” u prirodi.

U najavi je i prvi Internacionalni festival joge u Crnoj Gori, koji će se održati od 15.06.2019. do 21.06.2019. godine u Kolašinu, čija je organizacija inicirana od strane Vašeg kluba. Da li možete reći nešto više o tome?

Organizator  INTERNACIONALNOG JOGA FESTA je NVU INTER*MONT u partnerstvu sa Sportsko rekreativnim klubom korektivne gimnastike “M&M ISKRA” pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore. Svrha festivala je promovisanje zdravlja,  zdravih stilova života, kao i turističke ponude Crne Gore. Program festivala zasnovan je na svakodnevnom vježbanju joge, mini takmičenju, pješačenju i predavanjima iz oblasti  joge, duhovnosti, ljubavi i ishrane. Pripremljen je prigodan kulturni, muzički i  scenski  nastup za otvaranje i zatvaranje Festa u Centru za kulturu Kolašin. Kompletan program je besplatan i svi su dobrodošli

Ukoliko bi potencijalni korisnici Vaših usluga htjeli da se učlane u Vaš klub, na koju adresu da se obrate i koji kontakt broj je dostupan?

Za sve potencijalne korisnike našeg Sportsko- rekreativnog kluba korektivne gimnastike“M&M ISKRA” na raspolaganju je broj telefona +382 67 241 785, a nalazimo se na adresi Serdara Jola Piletića br. 2 u  Podgorici.

Komentariši

Top