Intel kupuje njemački Lantiq | Ekonomist

Intel kupuje njemački Lantiq

Američki proizvođač procesora Intel kupiće njemačkog proizvođača poluprovodnika Lantiq da bi ojačao svoju poziciju u tržišnom segmentu čipova namijenjenih predmetima koji se priključuju na razne sisteme.

Akviziciju su objavile dvije grupe, ali ne navodeći vrijednost transakcije. Radi se o segmentu u ekspanziji koji je postao polje žestoke “borbe” među kompanijama kao što su Intel, Qualcomm i druge tehnološke firme koje u njemu vide izvor rasta prometa i profita, prenio je Reuters.

Prema istraživačkom kabinetu ABI research, broj predmeta koji se mogu povezati na druge sisteme biće više nego udvostručen do kraja ove decenije.

Privatni investicioni fond Golden Gate Capital kupio je Lantiq, bivši ogranak njemačke firme Infineon, 2009. godine za 250 miliona eura. Njemački telekomunikacioni operater Deutsche Telekom bio je među firmama koje su tu investirale.

 

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top