Instagram se vraća na staro | Ekonomist

Instagram se vraća na staro

Poznata društvena mreža konačno je odlučila poslušati savjet te je donekle promijenila funkciju zbog koje je donedavno gubila korisnike.

Instagram je objavio da će promijeniti postavke za zid, odnosno timeline. Korisnici će sada dobiti nekoliko novih alata kao i utjehu za neprespavane noći uzrokovane manjkom hronološkog poretka objava.

Instagram je službeno prešao s hronološkog na algoritamski zid još 2016., a korisnici mu još do danas za to nisu oprostili. Razlog nezadovoljstvu su objave koje, umjesto da se pojavljuju u vrijeme objave, izlaze kada ih Instagram razvrsta. Štaviše, zbog ovog sistema mnogi su propustili brojne objave bliskih prijatelja.

Društvena mreža je, prema svemu sudeći, konačno odlučila da posluša svoje korisnike.

“U skladu sa vašim zahtjevima, odlučili smo da napravimo promjene koje će osigurati da nove objave imaju veću šansu da se pojave na vrhu liste objava. S ovim izmjenama vaš će zid biti svježiji, a vi nećete propustiti trenutke do kojih vam je najviše stalo”, objavili su.

Naravno, ovo nema baš previše veze sa davanjem mogućnosti korisnicima koji se žele prebaciti na kronološki poredak objava, no puno je veća šansa da više nećete gledati objave stare šest ili više dana koje vas dočekuju na vrhu vašeg zida.

Još jedna vrlo važna nadogradnja je ona gumba New Posts (nove objave) koji vam daje opciju da kontrolišete vrijeme obnove timelinea. Kada tapnete na gumb, on će vas dovesti do najnovijih objava. Riječ je o nečemu sličnom Twitterovom gumbu ‘Vidi nove objave’, piše tportal.


 

Izvor: /SEEbiz / N1 info

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top