Instagram razvija posebnu aplikaciju za direktnu kupovinu | Ekonomist

Instagram razvija posebnu aplikaciju za direktnu kupovinu

Instagram radi na novoj, posebnoj aplikaciji za shopping koja će se vjerovatno zvati IG Shopping, piše The Verge.

Korisnici će putem nove aplikacije moći pregledati proizvode brendova koje prate na glavnoj Instagram aplikaciji, a željene proizvode moći će kupiti putem aplikacije IG Shopping.

Iz Instagrama su odbili da komentarišu novu aplikaciju, ali The Verge tvrdi da ima dva izvora koji su potvrdili ovu priču. No ipak, u ovom trenutku nije poznato mnogo detalja.

Brendovi za sada imaju mogućnosti da indirektno prodaju svoje proizvode putem Instagrama tako što na objavljenim fotografijama označavaju svoje proizvode linkovima koji korisnike vode do stranice brenda. Osim toga, brendovi mogu prodavati svoje proizvode i putem Instagram Storyja. No, s obzirom na to da korisnici moraju napraviti zasebne profile na različitim web stranicama, ovi dodaci na Instagramu ne nude najnaprednije iskustvo kupovine.

Stoga Instagram novom aplikacijom želi unaprijediti iskustvo online kupovine tako što će korisnicima omogućiti kupovinu različitih brendova putem jednog profila na aplikaciji IG Shopping.


Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top