Instagram pretekao Twitter | Ekonomist

Instagram pretekao Twitter

 Društvena mreža za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njenih korisnika premašio 400 miliona, s više od 80 miliona razmijenjenih fotografija dnevno.

Na početku godine servis u vlasništvu Facebooka imao je 300 miliona korisnika mjesečno da bi u međuvremenu pretekli Twitter koji ih toliko broji danas.

“Iako su prekretnice poput ove važne, zapravo nas uzbuđuje kako se svakom od nas svijet čini nešto manji zahvaljujući vizualnoj komunikaciji“, objavio je Instagram na blogu.

“Korisnici Instagrama neprekidno snimaju nevjerojatne fotografije i video zapise iz svih krajeva Zemlje (pa i sunčevog sistema)”.

Više od polovine novih 100 miliona korisnika Instagrama živi u Evropi ili Aziji, a najveći je rast broja korisnika zabilježen u Brazilu, Japanu i Indoneziji.

Popis poznatih korisnika čijim su stopama ubrzo krenuli i mnogi drugi obuhvata, među ostalima, Davida Beckhama, Caitlyn Jenner i Tonija Kroosa.

Instagram je ovog mjeseca predstavio plan proširenja ponude za oglašivače kojima otvara niz novih mogućnosti za globalni marketing. Omogućiće im pokretanje globalnih marketinških kampanja u različitim formatima, uključujući video oglase u trajanju do 30 sekundi.

Donedavno je Instagram nudio tek ograničene mogućnosti oglašavanja, otvorivši se tek 2013. – i to u skromnoj mjeri – za brendove poput Michaela Korsa i Adidasa. Novi sistem mogao bi da im osigura osjetno veće prihode, napominje agencija AFP.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top