Instagram pokreće reklamiranje | Ekonomist

Instagram pokreće reklamiranje

Instagram, besplatna platforma za obradu i dijeljenje fotografija na društvenim mrežama, lansirala je aplikaciju koja omogućava svim oglašivačima da sami kreiraju svoje reklamne kampanje i emituju ih grupi od preko 300 miliona korisnika.

Lansirani su i novi reklamni formati, kao što su fotografije u formatu portreta ili pejzaža. Video reklame su sada duže (traju 30 sekundi), a e-trgovcima će sada biti omogućeno direktno upućivanje web korisnika na kupovine.

Oglašivači će, takođe, moći voditi zajedničke kampanje na Instagramu i Facebooku. Instagram je najavio lansiranje reklamiranja u još oko 30 zemalja, a do kraja mjeseca, reklamiranje će biti uvedeno svuda u svijetu.

To je značajna stvar za Facebook, koji je kupio Instagram prije tri godine za skoro milijardu dolara, jer će na taj način proširiti izvore prihoda i neće biti zavisan samo od posjetioca te društvene mreže.

Prema istraživačkoj kompaniji eMarketer, Instagram bi mogao s novim servisom ove godine da ostvari prihod od 595 miliona dolara, odnosno od 2,81 milijardi dolara 2017. godine, što je više od 10 odsto reklamnih prihoda Facebooka.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top