Inspektori kontrolom zabilježili brojne nepravilnosti u ljetnjoj sezoni | Ekonomist

Inspektori kontrolom zabilježili brojne nepravilnosti u ljetnjoj sezoni

Poreska inspekcija od početka maja izvršila je 1.216 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika u dijelu opšte poreske registracije, evidentiranja prometa preko poreskih registar kasa, uplate dnevnih pazara i prijavljivanja radnika, a nepravilnosti su utvrđene kod 163 poreska obveznika.

Od početka jula prekršaj je utvrđen kod 111 poreskih obveznika. Po tom osnovu izdati su prekršajni nalozi, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 362.048 eura.

– S početkom glavne turističke sezone, koju prati povećan obim privredne aktivnosti, bilježi se značajno veći broj nepravilnosti u poslovanju poreskih obveznika, naročito kod lica koji obavljaju privremenu djelatnost. Tako je od početka jula prekršaj utvrđen kod 111 poreskih obveznika, pri čemu su izdati prekršajni nalozi u ukupnoj novčanoj vrijednosti od 273.400 eura, a mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti izrečena kod 35 poreskih obveznika – navodi se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top