Infofest: Telekom kao partner u implementaciji IT rješenja | Ekonomist

Infofest: Telekom kao partner u implementaciji IT rješenja

Crnogorski Telekom sepredstavio četvrtog dana Infofesta kao partner u implemetaciji IT rješenja.O aktivnostima Crnogorskog Telekoma u domenima razvoja partnerskog kanala, cloud infrastrukture i razvoja Inovacionog centra govorili su: direktor za B2B segment i operativnu izvrsnost Dušan Banović i expert za razvoj softverskih proizvoda, Vuk Vukašinović.

„Partnerstvo telekomunikacionih i IT kompanija je u porastu, a ovom saradnjom govorimo o trostranom benefitu – za telekomunikacionog operatora, IT kompaniju i krajnjeg korisnika. Definisan je inicijalni skup ICT partnera i Crnogorski Telekom sada posluje sa 11 ICT kompanija. Poziv je otvoren i za sve druge kompanije koje mogu da ponude kvalitetna ICT rješenja. Radićemo i dalje kako bismo unaprijedili sopstveni i partnerski ICT proizvod i kreirali najbolja rješenja za dalju digitalizaciju društva“ istakao je Banović.

Vukašinović je govorio o važnosti i različitim konceptima primjene Cloud tehnologije. „Ona je ključni faktor u ubrzanoj modernizaciji načina poslovanja.Različiti su pristupi komercijalnom i javnom sektoru.

U susret novim trendovima i približavanju novih tehnologija krajnjem korisniku, Crnogorski Telekom uskoro otvara Inovacioni centar, koji će imati edukativni karakter, gdje će svi korisnici biti u prilici da se upoznajusa inovativnim tehnologijama i pronađu ono sto je za njih najbolje.” Istakao je Vukašinović.

Telekom je otvoren za IT partnerstva sa kompanijama u Crnoj Gori, ali ivan nje, kako je istaknuto na prezentaciji. Više o uspješnom partnerstvu sa Telekomom govorio je Damir Horvat, menadžer prodaje i međunarodnog poslovanja u COMBIS-u, vodećem sistem integratoru u Hrvatskoj i regionu.

Predstavljeni su evropski trendovi u ICT poslovanju i neophodnost praćenja tih trendova na našim prostorima: “Moramo biti zemlje znanja i zemlje tehnologije. Moramo uskladiti poslovanje sa digitalnom erom. Rasteretiti se administracije.” istakao je Horvat. Današnji trend u Evropi jeste jedinstveno digitalno tržište. Cilj je povezati Evropu putem digitalnih mostova. “Reinženjering poslovnih procesa znači: poboljšanje performansi, optimizacija troškova, kvalitet usluga i brzina, a to je ono što Crnogorski Telekom i COMBIS mogu da vam ponude.” zaključio je Horvat.

Inovativni centar Crnogorskog Telekoma biće uskoro otvoren i predstavljaćepravo mjesto za sve potrebne informacije kako postati Telekomov partner za implementaciju IT rješenja, ali i korisnik najnovijih tehnologija prilogodjenih sopstvenim potrebama.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top