Influenseri zabrinuti: Da li će Instagram sakrivati broj lajkova? | Ekonomist

Influenseri zabrinuti: Da li će Instagram sakrivati broj lajkova?

Sve više se čini da je razlog zašto ljudi uopšte postavljaju bilo šta na društvene mreže upravo zbog lajkova.

To je u stvari način da dobiju potvrdu od drugih i gdje se popularnost ocjenjuje prema broju lajkova koje je određeni post dobio.

Međutim, u pomalo kontroverznom potezu, čini se da Instagram testira promjenu u svom korisničkom interfejsu, gdje će se lajkovi sakriti od vaše publike.

Ovo je otkrila Džejn Mančun Vong, koja je na svom Twitter nalogu podijelila da postoji mogućnost da u budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova.

Umjesto toga, ono što će u tom slučaju javnost moći vidi da je vaš post bio lajkovan bez spominjanja konkretnog broja. Kao što smo rekli, to je prilično kontroverzna odluka, jer se veliki broj influensera na društvenim mrežama oslanja upravo na broj lajkova kako bi pokazali koliko su popularni i kako mogu da kontrolišu cijne kojim naplaćuju advertorijale i slično.

Međutim, Instagram ima zanimljivu tačku gledišta koja.

– Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na ono što delite, a ne na to koliko vaš post generiše lajkova – saopšteni je iz kompanije.

Nejasno je da li planovi Instagrama vezani za ovu promenu mogu da budu realni ili ih samo testiraju i prikupljaju povratne informacije od korisnika, ali kao što smo rekli, to će definitivno uzdrmati svijet Instagram influensera.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top