Indija: Branje čajeva je vrlo tražen posao | Ekonomist

Indija: Branje čajeva je vrlo tražen posao

Šokirani indijski zvaničnici otkazali su planove da popune 30 radnih mjesta na poziciji berača čaja pošto su primili 75.000 prijava, čak i visokoobrazovanih.

Radnici u Direktoratu za ekonomiju i statistiku indijske savezne države Čatisgar ostali su “bez teksta” kada se za fizički posao plaćen 14.000 rupija (220 dolara) mjesečno prijavilo toliko ljudi, prenosi agencija Frans pres.

Predsjednik direktorata Amitab Panda rekao je da je ispit za kandidate otkazan nakon što je stiglo 70.000 onlajn prijava i 5.000 ličnih prijava, uključujući kvalifikovane inženjere i diplomirane menadžere.

“Ovo je nadrealno. Očekivali smo 2.000 do 3.000 prijava”, rekao je Panda za Frans pres.

Ogromna indijska birokratija, zaostavština britanske kolonijalne vladavine, smatra se prilikom za sigurno radno mjesto u odnosu na privatni sektor.

Državni poslovi, čak i oni najnižeg ranga, veoma su traženi i cijenjeni, a kako pokazuju brojni izvještaji, kanditati često plaćaju hiljade rupija u vidu mita da bi dobili posao.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top