“Independent” o Boki Kotorskoj

Britanski list “Independent” svrstao je Crnu Goru na vrh liste turističkih destinacija kojima se ne daje previše pažnje.

“Svjetski putnici uvijek traže nove ‘ispod radara’ destinacije koje pružaju bijeg od gužvi i mora selfi štapova”, piše “Independent”.

List je izdvojio Boku Kotorsku i savjetuje turistima da se tamo pretvaraju da glume u Bondovom filmu.

“Crna Gora pruža manje očiglednu alternativu susjednoj Hrvatskoj i nije teško osjetiti predivne predjele Bokokotorskog zaliva, sa svjetlucavim Jadranskim morem i planinama u pozadini. U zalivu je takođe smješten srednjevjekovni grad Kotor koji se nalazi na UNESCO listi svjetske kulturne baštine”, opisuje britanski list našu zemlju.

Takođe, citira utisak britanskog turiste na sajtu TripAdvisor, koji navodi da je Bokokotorski zaliv “najčuvanja tajna Evrope”.

“Iako sam vidio mnogo fotografija ovog mjesta prije moje posjete, ništa me nije moglo pripremiti za zapanjujuću ljepotu ovog zaliva. Vodena površina i planine za mene su bile kao ukrštanje švajcarskih jezera i fjordova Norveške”, piše u recenziji na TripAdvisoru.

Osim Bokokotrskog zaliva, na listi Independenta se, između ostalih, nalaze portugalski grad Porto, španski gradovi Granada i San Sebastijan, italijanski Kaljari, Rovinj u Hrvatskoj,  glavni grad Albanije Tirana, jezero Bled u Sloveniji, i dr.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top