Ime velikog Marley uskoro na legalnim proizvodima od marihuane | Ekonomist

Ime velikog Marley uskoro na legalnim proizvodima od marihuane

Ikona rege muzike Bob Marley postaće zaštitno lice prvog globalnog brenda marihuane u svijetu. Njegova porodica i kompanija Privateer Holdings sa sjedištem u Sijetlu, najavili su dolazak na tržište novog proizvoda koji će se zvati Marley Natural. Prezime tekstopisca, pjevača i gitariste nosiće proizvodi poput vrhunske sorte jamajkanskog kanabisa, inspirisanog travom koju je Marley volio najviše da puši. Pored toga liniju proizvoda činiće kreme na bazi marihuane i pribor poput elektronskih cigareta. Da je riječ o ozbiljnom poslovnom poduhvatu, potvrđuje i to što će se marihuana kao moderan i uredno upakovan proizvod reklamirati uz pomoć agencija koje promovišu lanac kafeterija Starbucks i sportsku marku New Balance. U Privateer kompaniji objašnjavaju da će se sam kanabis prodavati u vidu cvjetova, ulja i koncentrata, dok će kupci morati sami da smotaju svoje džointe.

Marley, koji je zaslužan za širenje rege pokreta širom svijeta zahvaljujući hitovima poput „No Woman, No Cry“ i „I Shot the Sheriff“, umro je od raka 1981. U svojoj 36. godini.

„On je posmatrao biljku kao nešto duhovno što budi našu dobrotu, povezuje nas sa prirodom i oslobađa našu kreativnost“, izjavila je Marleyeva najstarija kćerka Ceddella Marley.

Ipak, prodaja kanabisa ostaje ilegalna u većem dijelu svijeta, dok su ga uglavnom legalizovale države Evrope i Amerike. Tako, na primjer, Holandija dozvoljava prodaju marihuane u kafićima. U Izraelu, Kanadi i polovini država SAD legalizovana je u medicinske svrhe, dok je Urugvaj u potpunosti legalizovao upotrebu marihuane.

„Bob Marley je počeo da agituje za legalizaciju marihuane prije 50 godine, a mi ćemo dati sve od sebe da u tome uspijemo“, kazao je direktor Privateer Holdings-a Brendan Kennedy.

No, Marleyeva porodica se neće zaustaviti na ovim proizvodima. Oni su licencirali marku kafe, audio opreme i brojnih drugih proizvoda poput rizli na kojima piše „Smoke Like a Marley“.

 

Izvor: businessinsider.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top