IBM demantovao najveća otpuštanja u istoriji | Ekonomist

IBM demantovao najveća otpuštanja u istoriji

Jedan od portparola američke informatičke firme IBM demantovao je članak objavljen u listu Forbes da sprema masovno otpuštanje zaposlenih.

Forbes je objavio da se taj gigant, koji zapošljava više od 430.000 ljudi, sprema da smanji radnu snagu za oko 26 odsto, prenio je juče Reuters.

IBM ima plan za ukidanje radnih mjesta, kao što je saopštio prošle sedmice prilikom objavljivanja poslovnih rezultata, ali će se taj plan odnositi na samo “nekoliko hiljada” zaposlenih, navedeno je u saopštenju upućenom Reutersu elektronskom poštom.

Forbes je u novom broju objavio da će slabi poslovni rezultati IBM-a primorati kompaniju da sprovede veliku reorganizaciju, koja će dovesti do otpuštanja 26 odsto zaposlenih u svijetu.

Prema čuvenom blogeru iz Silikonske doline koji piše za Forbes, Robertu Cringley-ju, IBM će otpustiti oko četvrtinu svoje radne snage.

On piše da zbog reorganizacije IBM reže radna mjesta te ističe kako su im potrebne značajne promjene u poslovanju. Napisao je da se očekuje da će IBM restrukturirati cijelu svoju globalnu radnu snagu, u okviru programa zvanog Project Chrome, a tom prilikom nestaće više od 110.00 radnih mjesta širom svijeta.

 

Izvor: Reuters, Forbes
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top