I Renault kao VW?

Emisija azotnih oksida (NOx) kod Renaultovog modela “espace” 1,6 dci veća je 25 puta od aktuelne Euro 6 granice za emisiju NOx, saopštio je DUH.

DUH (nemačka organizacija za zaštitu životne sredine) objavila je ove rezultate pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primijenjenih nauka u Bernu, javlja Reuters.

Prema saopštenju DUH-a, prekomjeran nivo emisije štetnih gasova kod modela “espace” je detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja (NEFZ) prilikom pet različitih testiranja, navodi Reuters.

Proizvođači automobila su pod pojačanim nadzorom otkako je nemački Volkswagen (VW) u septembru priznao u SAD da je varao na testovima mjerenja emisije štetnih gasova, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona VW-ovih automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora VW-a Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

Izvor: Tanjug.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top