I Kalašnjikovu treba strategija prodaje | Ekonomist

I Kalašnjikovu treba strategija prodaje

 

Moskva — Kompanija “Kalašnjikov” izgubila je svog oca Mihaila Kalašnjikova prije dvije godine, dugo je posrtala, a onda joj je sjaj vratila Tina Kandelaki.

Poznato TV lice, aktivan korisnik društvenih mreža sa više miliona “pratilaca” i stručnjak za marketing, Tina Kandelaki (39) dobila je priliku da napravi novu strategiju za proizvođača najpoznatije puške na svijetu i od “oružja za teroriste”, čuveni AK-47 je “presvukla” u “oružje mira”.

Kompanija uspješne, žene rođene u Gruziji, “Apostol” osmislila je novi logo, novi slogan i potpuno novi marketinški smjer u kome bi kompanija trebalo da se kreće.

“Kalašnjikov proizvodi oružje kako bi se očuvao mir širom svijeta, kako bi regioni, zemlje i nacije mogle da očuvaju svoj suverenitet, svoje pravo na mirno postojanje, svoje pravo da sami biraju svoju sudbinu”, saopštila je kompanija u decembru.

Zapadni mediji su odmah usmjerili pažnju ka “Kalašnjikovu”, a zatim je mnogima i Kandelaki zapala za oko. Tako je nedavno časopis “Maksim” objavio tekst o njoj u kome otkriva detalje iz njenog privatnog života i podvlači da “ima tešku ruku, da nema skupocjeni manikir, pa zna da povuče oroz”, kao i da glasno podržava Vladimira Putina i “majčicu Rusiju”. “Kandelaki zna i kako na pravi način da spinuje svoj brend, ali i brend svoje zemlje”, navodi se u tekstu.

Citira se i njen post na Instagramu, na kome je uz fotografiju Bredlija Kupera iz filma “Američki snajper” navela da je to “dobro parče propagande”.

“Bilo bi dobro kada bi i ruske filmadžije prihvatili takav mentalitet i bez ironije prikazali borbu između dobrih i loših momaka”, navela je ona.

U razgovoru za “Maksim” dodala je da je to “stara priča za svakog Amerikanca”.  “Kada negdje postoji nepravda, američki vojnik ode i zaštiti slabe i nezaštićene. Sada je trenutak u kome mi moramo da viknemo cijelom svijetu da smo spremni da sa svojim brendom zaštitimo svoje, ali i da drugima pružimo mogućnost da zaštite zajedničke vrijednosti”, kaže ona.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top