I Ivančević bi turiste "po džepu" | Ekonomist

I Ivančević bi turiste “po džepu”

Budva bi u perspektivi, kada riješi prioritetnije probleme, mogla da krene stopama hrvatskog Hvara i počne novčano da kažnjava golišave turiste.

Po “džepu” bi bili “udareni” i oni koji se pijani teturaju gradom i prenoće na otvorenom.

Na Hvaru se, na primjer, šetnja u kupaćem kostimu van plaže kažnjava sa 600 eura, a 100 eura platiće one žene koje imaju samo gornji dio kostima, i muškarci koji se na ulicama nađu bez košulje ili majice.

Kazna u iznosu od 700 eura predviđena je za svakog ko se na ulici nađe u pijanom stanju ili sa flašom u ruci.

Predsjednik Odbora udruženja turizma Privredne komore, Dragan Ivančević, daje “zeleno svjetlo” takvoj odluci, navodeći da bi se na taj način animirala bolja turistička klijentela.

“Cilj turističke privrede je eliminacija svih elementa primitivizma, odnosno onoga što ne korespondira mediteranskom mentalitetu. Na primjer, šank na otvorenom stvara ogromnu buku, a samim tim takvo mjesto okuplja ljude odjevene tako da im nisu pokriveni intimni djelovi tela”, navodi Ivančević.

On je rekao da Odbor nije razmatrao odluku gradonačelnika Hvara, ali sa sigurnošću navodi da je ne bi okarakterisali radikalnom.

“Svakako smatramo da je potrebno ograničiti turiste i građane u tom pogledu, uvesti određeni dres kod koji se mora poštovati, ograničiti ih gdje je dozvoljeno i za očekivati da se pokazuju intimni djelovi tijela”, kazao je Ivančević.

Ni gradonačelnici crnogorskih primorskih opština – Budve, Kotora i Ulcinja, nemaju ništa protiv kaznene politike koja se odnosi na neprikladan dres kod van plaže, poput šetnja u kupaćem kostimu ulicama grada, čak je smatraju potencijalno korisnom.

Ipak, mišljenja su da takve odluke treba sprovoditi na nivou države, a ne na lokalnom nivou.

 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top