I Honda i Dihatsu povlače vozila sa tržišta | Ekonomist

I Honda i Dihatsu povlače vozila sa tržišta

Honda i Daihatsu povlače pet miliona automobila, kako bi popravili kvar na vazdušnim jastucima kompanije Takata.

Japanski proizvođači automobila Honda i Daihatsu povlače blizu pet miliona automobila širom svijeta, kako bi popravili kvar na vazdušnim jastucima kompanije Takata, a koji se povezuje sa nekoliko smrtnih slučajeva.

Opoziv se odnosi na Hondin subkompaktni model Fit, ali ne i na vozila te marke prodata u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je bilo najviše smrtnih slučajeva, prenosi Tanjug.

Daihatsu povlači svoj miniautomobil marke “Mira”, a opoziv vozila je, kako su saopštile kompanije, iz predostrožnosti, budući da nisu prijavljeni nikakvi nesrećni slučajevi i povrede.

Najnoviji opoziv uslijedio je samo dan pošto su rivalske kompanije Toyota i Nissan povukle sa tržišta 6,5 miliona vozila zbog istog problema.

Saopštenje japanskih autokompanija dolazi pošto je dvadeset miliona automobila niza proizvođača već povučeno, zbog rizika da će se Takatini vazdušni jastuci bez potrebe aktivirati i eksplodirati, uz potencijalno fatalne posljedice po putnike u vozilu.

Kompanija Takata, koja posluje u dvadeset zemalja, jedan je od najvećih proizvođača vazdušnih jastuka u svijetu i ključni je dobavljač jastuka za velike proizvođače automobila.

Izvor: Agencije

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top