Hyundai pokreće luksuznu auto-marku Genesis

Hyundai pokreće luksuznu auto-marku Genesis

Nakon najava da namjerava da uđe u premijum automobilski segment, korejski proizvođač otkrio je da će se njegova luksuzna marka zvati po jednom od modela – Genesis.

Hyundai je u srijedu saopštio da pokreće globalni premijum brend kako bi povećao zaradu po prodatom automobilu i ukupni profit, prenosi Rojters.

Vest stiže nakon što je peti najveći svjetski proizvođač automobila sedmi put zaredom zabilježio kvartalni pad profita.

Hyundai je da sada u svijetu bio poznat po pristupačnim vozilima niže i srednje klase, a najnovijom generacijom limuzine Genesis popločao je put ka budućim premijum modelima.

Tako će posle Lexusa (u vlasništvu Toyote), Infinitija (Nissanove premijum marke) i Acure (koju posjeduje Honda) još jedan azijski proizvođač automobila imati luksuzni brend kojim će se na globalnom tržištu suprotstaviti velikoj njemačkoj trojci – Mercedesu, BMW-u i Audiju.

Stručnjaci smatraju da je Hyundai u startu u prednosti jer je ime Genesis već prepoznato na tržištu po kvalitetu i istoimenoj limuzini, dok su brendovi poptu Hondine Acure ili Nissanovog Infinitija morali da krenu od nule.

Izvor:B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top