Humanitarna akcija zaposlenih Societe Generale banke Montenegro | Ekonomist

Humanitarna akcija zaposlenih Societe Generale banke Montenegro

U susret Svjetskom danu davalaca krvi 14. juna 2015, Societe Generale banka Montenegro je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore. Zaposleni u Podgorici su dali krv u Upravnoj zgradi Banke, a zaposleni u ostalim ekspoziturama će dati svoj doprinos u organizacionim jedinicama Zavoda za transfuziju krvi.

Davanje krvi je najčešće pružena ruka pomoći oboljelima od teških bolesti, povrijeđenima u saobraćajnim i drugim nesrećama, ženama prilikom komplikacija u trudnoći ili nakon porođaja, oboljelima sa teškom anemijom, svim starosnim dobima i svim populacijama.

„U Crnoj Gori dobrovoljni davaoci krvi čine oko 2,7 % ukupne populacije, što nije dovoljno za obezbjeđenje dovoljnih količina krvi. Da bi imali zadovoljavajući nivo potrebne krvi, neophodno je da taj broj bude 4%, rekla je specijalista transfuziolog doktorka Tamara Šćepanović. Ona je posebno istakla značaj ovakvih akcija u ljetnjim mjesecima, tokom turističke sezone, kada Zavod za transfuziju krvi Crne Gore prima veći broj zahtjeva za davanje krvi.

Direktor Sektora za strategiju marketing i advertajzing Mile Grbin je rekao da Societe Generale banka Montenegro već tradicionalno, sa svojim zaposlenima, nastoji da bude odgovoran član crnogorskog društva i doprinese humanitarnim aktivnostima.

„Cilj pokretanja ove akcije je i podizanje svijesti o značaju davanja krvi i razbijanju predrasuda. Nadamo se da ćemo svojim primjerom pozvati i druge da se pridruže akciji“, dodao je Grbin.

U Crnoj Gori još uvijek dominira porodično davanje krvi za namjenskog pacijenta, po potrebi.

Ovom akcijom naša Ustanova želi da uzme učešće u razvoju dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi za sve one kojima je krv neophodana i da doprinos u  obezbjeđivanju svakodnevnih potrebnih količina.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top