Huawei najavljuje novosti za evropske korisnike | Ekonomist

Huawei najavljuje novosti za evropske korisnike

Huawei je tokom sopstvenog eco-CONNECT 2017 događaja u Berlinu najavio određene novosti za svoje evropske korisnike.

Za početak najavljen je dolazak Huaweijeve sopstvene trgovine aplikacijama AppStore, koja je već neko vrijeme prisutna na domaćem (kineskom) tržištu, a na evropske Honor i Huawei pametne telefone stiže u prvom kvartalu iduće godine.

Tim povodom Huawei se odlučio na redizajn čitave trgovine aplikacija te saradnju s 15 različitih developera koji razvijaju aplikacije i igre za mobilne uređaje. Sklopljena je saradnja s bugarskim developerom za razvoj mobilnih igara Imperia Online, kao i slovačkom tvrtkom Sygic, koja stoji iza popularne istoimene aplikacije za navigaciju.

Tu je i 200 hiljada knjiga od ukupno 4800 različitih izdavača, koje će biti dostupne putem digitalne knjižare Skoobe te zasebni dio AppStorea, Huawei Themes Store, posvećen temama za mobilne uređaje koje će se moći kupiti.

Trgovini aplikacija valja pridodati i servis za strimovanje video sadržaja putem mobilnih uređaja, koji će biti realizovan zahvaljujući saradnji s firmama Under The Milky Way i ATRESMEDIA, koji će korisnicima ponuditi široki katalog filmskog sadržaja, lokalne produkcije i sportskog sadržaja.

Servis za strimovanje video sadržaja i trgovina aplikacija AppStore biće dostupni od iduće godine, ali ne odmah na svim tržištima već će se njihova dostupnost postupno širiti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top