Hrvatski turizam dobio novi slogan

Hrvatski turizam dobio novi slogan

Hrvatski turizam dobio je novi slogan. Čuveni “Mediteran kakav je nekad bio” odlazi u istoriju, a od ove jeseni zamijeniće ga „Croatia, full of life”.

Hrvatska turistička zajednica izdvojila nešto manje od 2,5 miliona kuna (320 hiljada eura), osmislio je hrvatsko-britansko-španski konzorcijum kuće BBDO, pišu hrvatski mediji. Njihovo je rješenje odabrano između 12 prijedloga, a slijedi tender za novi vizuelni identitet, logo, te nova web stranica, otkriva ministar turizma u Vladi Hrvatske Darko Lorencin.

“Imamo originalan slogan jer nijedna zemlja u svojoj komunikaciji dosad nije iskoristila našu ključnu riječ, život. Komunikacijski koncept nije samo slogan, već kompletna platforma iz koje će proizilaziti priče o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Novi krovni komunikacijski koncept mora biti prilagodljiv komuniciranju i naših destinacija i naših proizvoda, ali mora i izazivati emocije i to smo dobili“, rekao je Lorencin.

Ovih dana trebao bi biti potpisan i ugovor s globalnom PR agencijom, koja bi trebala komunicirati i novi brend.

 

Izvor: BIZLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top