Hrvatska postaje ogromno gradilište | Ekonomist

Hrvatska postaje ogromno gradilište

Hrvatska se ove jeseni pretvara u ogromno gradilište, počinju projekti vrijedni skoro devet milijardi kuna (1,2 milijarde eura).

Uprkos protivljenjima iz Sarajeva, jesen bi trebalo da donese zahuktavanje radova na gradnji Pelješkoga mosta. To je informacija koju su za hrvatski “Jutarnji list” neslužbeno potvrdili u Vladinim krugovima, u kojima podsjećaju da je upravo projekat drumskog povezivanja Dubrovnika s ostatkom države i EU jedan od najvažnijih projekata koji bi trebalo da se sufinansira novcem iz fondova Unije.

Za to je, naime, ukupno ugovoreno više od četiri milijarde kuna.

Intenziviranje radova na gradnji Pelješkoga mosta samo je dio poslova koji do kraja godine čekaju Vladu Andreja Plenkovića. Štaviše, istraživanje, koje se temelji i na programu rada Vlade, i na medijskim istupima premijera i ministara, pokazuje da Banske dvore na jesen čeka pozamašan posao upravo na infrastrukturnim projektima. 

Na primjer, planira se intenziviranje radova na LNG terminalu u Omišlju na Krku, čiji je završetak predviđen za 2019. godinu, rekonstrukcija postojećeg i gradnja drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci, kao i gradnja nove željezničke pruge za prigradski promet na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno.

Među važnijim projektima su i nastavak ulaganja u aerodrom Dubrovnik i gradnja terminala za pretovar rasutih tereta u Luci Osijek. Značajno mesto među planiranim projektima ima i gradnja Centra za upravljanje otpadom u Biljanima Donjim u Zadarskoj županiji te postavka cjelovitog i održivog sistema upravljanja u Šibenskoj županiji.

Za realizaciju svih tih projekata, uključujući i Pelješki most, ugovoreno je sufinansiranje iz fondova Unije, i to oko 8,8 milijardi kuna.

Izvor: Jutarnji list

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top