Hoće li poslanici glasati za dječije dodatke kao za “švajcarce”? | Ekonomist

Hoće li poslanici glasati za dječije dodatke kao za “švajcarce”?

Nevladine organizacije sa sjevera Euromost, Alternativa Crne Gore Manjinski akcionari Gornji Ibar objaviće imena poslanika koji sjutra u Skupštini budu glasali za vraćanje dječijeg dodatka, ali i onih koji se tome budu usprotivili.

Prijedlog zakona predviđa da se dječiji dodatak dodijeli svoj djeci koja pohađaju osnovno i srednje obrazovanje, a čiji roditelji se nalaze kao nezaposlena lica na Zavodu za zapošljavanje i ne primaju nikakvu socijalnu ili materijalnu naknadu.

“Prema analizama 70 odsto djece na sjeveru Crne Gore čiji roditelji žive u jako teškoj situaciji i nemaju mogućnosti da se školuju  bi moglo ostvariti ovo pravo. Nažalost, dobijeno je negativno mišljenje Vlade Crne Gore na ovaj zakon iako im je poznata situacija na sjeveru Crne Gore. Sjutra je sve na poslanicima u Skupštini Crne Gore, sjutra ćemo vidjeti dali su poslanici uz građane ili protiv građana. Takođe ćemo objaviti rezlutate glasanja kao i sva imena poslanika i njihovih političkih partija, onih koji su uz građane, kao i imena onih koji nisu uz građane”, navodi se u saopštenju Euromosta.

Na taj način žele da, kako kažu, ukažu na sve one koje interesuju građani samo da bi došli na vlast i na taj način profitirali za sebe i svoju porodicu.

“Ali ostavićemo do sjutra da vidimo da li je tako, ili će pak možda svi poslanici jedinstveno glasati za izmjenu ovog zakona, kao što su glasali za zakon o švajcarcima, gdje se za razliku od toga zakona, u ovom zakonu radi o hiljadama djece većinom sa sjevera Crne Gore, koja su gladna i nemaju uslove da se prehrane i školuju”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top