Hoće li Microsoft nastaviti da proizvodi telefone?

Stvari ne idu u najboljem smjeru kada je Microsoftov posao sa mobilnim uređajima u pitanju. Satja Nadela, CEO Microsofta, već je istakao da će morati da se donose teške odluke u sektorima gdje stvari ne funkcionišu dobro.

Microsoft je na gubitku od 7,6 milijardi dolara od kupovine Nokijinog odjeljenja sa telefonima, a najavljeno je i otpuštanje 7.800 radnika, koji su zaposleni u ovom sektoru kompanije iz Redmonda. U email poruci, koju je Nadela poslao zaposlenima u kompaniji, navodi se da “se fokus pomjera sa strategije proizvodnje samostalnih telefona na strategiju kreiranja i rasta vibrantnog Windows ekosistema, uključujući first-party porodicu uređaja”.

Ovo praktično znači da će se Microsoft fokusirati na efektniji portfolio telefona. Ovo može da znači da će veliki broj Lumia uređaja prestati da se proizvodi, te da će se Microsoft fokusirati na samo nekoliko uređaja. Moglo bi biti mnogo manje Lumia telefona iz donjeg i srednjeg segmenta nego što je to bio slučaj ranije.

Nadela je istakao da je Microsoft i dalje posvećen uređajima kao što su smartfoni, ali ovaj potez bi mogao značiti da će kompanija početi više pažnje da poklanja kvalitetu umjesto kvantitetu.

Izvor novaekonomija

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top