HN: Konkurs za studentske stipendije | Ekonomist

HN: Konkurs za studentske stipendije

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi objavio je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za studijsku 2017/18. godinu i pozivao sve studente koji ispunjavaju uslove da se prijave.

Prema Odluci o stipendiranju studenata poslije završene prve godine studij, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti koji imaju status redovnih studenata u javnim ustanovama visokog obrazovanja koje imaju svojstvo registrovanih licenciranih ustanova Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a imaju prebivalište u opštini Herceg-Novi.

“Redovni studenti po Odluci mogu da ostvare pravo na stipendiju ako su na prethodnoj godini studija položili sve ispite predviđene planom i programom za tu godinu sa prosječnom ocjenom iznad 8,5 i nemaju obnovljenu godinu tokom studija”, poručuju iz Sekreterijata.

Korisnik studentske stipendije imaće obavezu da ukoliko mu bude obezbjeđeno zaposlenje na području Opštine Herceg-Novi u sektoru javnih preduzeća, opštinskih organa uprave, radi onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

“Ukoliko stipendista ne prihvati obavezu iz Rješenja o dodjeli stipendije obavezuje se da vrati primljenu stipendiju u punom iznosu, nakon zaposlenja, u vremenu za koje je i primao stipendiju”, navodi se u saopštenju. Zahtjevi se mogu podnositi od danas do 19. oktobra.


Izvor: Rtcg

Komentariši

Top