HMD Global predstavio svoj najmoćniji model Nokia 8 | Ekonomist

HMD Global predstavio svoj najmoćniji model Nokia 8

Nokia se vratila na crvenom tepihu i to u velikom stilu. HMD Global predstavio je svoj dugo očekivani flagship Nokia 8.

Nokia 8 kao najmoćniji predstavnik Nokia telefona prati u korak konkurentske smart telephone i mora imati vrhunske performanse. Pokreće je Qualcomm Snapdragon 835 osmojezgreni procesor,kao i grafički čip Adreno 540, posjeduje 4GB RAM memorije kao i 64GB interne memorije. Kada je riječ o displeju, tu je 5,3 inčni IPS LCD sa gustinom pixela od 554ppi i rezolucijom 1440×2560, zaštitu displeja obezbjeđuje Corning Gorilla Glass 5.

Telefon posjeduje IP54 sertifikat koji garantuje otpornost na prašinu i polivanje vodom. Тelefon će raditi na Android Nougat 7.1.1 OS-u.

Kada je riječ o kameri, Nokia se pobrinula da to bude top klasa i zajedno sa Carl Zeissom napravili su vrhunsku kameru. Radi se o dual kameri koja ima 2x13MPx sa otvorom blende od f/2.0. Prednja kamera takođe ima 13MPx.

Telefon posjeduje otisak prsta kao i bateriju od 3,090mAh. Nažalost neće imati najnoviju tehnologiju brzog punjenja Quick Charge 4.0 već će posjedovati Quick Charge 3.0. Za ljubitelje žičnih slušalica, Nokia 8 će imati 3,5mm port za slušalice.

Nokia 8 će doći u 4 boje, a to su: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue i Steel color.

Telefon će biti u prodaji u septembru sa cijenom od oko 600 eura ili 700 dolara.

Aleksa Bigović
IT analitičar

Komentariši

Top