Hipotekarna banka dobitnik nagrade EBRD-a

Hipotekarna banka (HB) najaktivnija je u Crnoj Gori. Tu nagradu dodijelila joj je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je u okviru svog “Programa olakšavanja trgovine”, nagradila najuspješnije partnerske banke na tri kontitenta.

Nagrade su dodijeljene uoči godišnje konferencije i biznis foruma EBRD-a, koji se održavaju u Sarajevu 8. i 9. maja.

Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori, primila je Ana Golubović, izvršna direktorica sektora za poslovanje sa pravnim licima i finansijska tržišta u Hipotekarnoj banci.

Ona je istakla da kroz ovaj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima.

– Zadovoljstvo nam je što je Hipotekarna banka treću godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj. Nagrada je dokaz naše posvećenosti promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu. Na ovaj način ojačavamo regionalnu integraciju, olakšavamo međunarodno poslovanje i podstičemo rast trgovine – kazala je Golubović.

Iz Hipotekarne banka napominju da je program olakšavanja trgovine (TFP) ustanovila Evropska banka za obnovu i razvoj 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira.

– Kroz ovaj program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima – navodi se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top